23 10 23 80
Kontakt oss
23 10 23 80
Klikk her for tilbud

Istanbul, Tyrkias fantastiske verdensby på korsveien mellom Europa og Asia, har gjennom årtusener vært sentrum for flere store imperier, spesielt Østromerriket, hvor byen gikk under navnet Konstantinopel og det osmanske riket, hvor byen ble hovedstad. Grekerne var først ute og grunnla byen Byzans, som på kort tid ble en rik by på grunn av dens strategiske beliggenhet mellom øst og vest. Selv vikingene har vært her, de kalte byen Miklagård. Byens forskjellige herskere har alle satt sine preg på byen med de fantastiske kirkene, moskeene, palassene og antikke erindringer. 

Kontrastenes by
Istanbul er i all forstand kontrastenes by. Her møtes det moderne Vesten med det tradisjonsbundne Østen, hypermoderne skyskrapere troner side om side med historiske palasser og bygninger, kvinner i jeans og elegant designertøy møter de mer tradisjonelt kledte, hest og kjerre møter strømlinjeformede BMW'er og den store Grand Bazaar kjemper om kundenes gunst side om side med designerbutikker i vestlig stil. Om morgenen lyder den tradisjonelle bønnen fra minarettene, mens de siste natteravnene er på vei hjem fra diskotekene. 

I Istanbul er det kun din egen fantasi som setter grenser for hva man kan oppleve, så uansett om en er på firmatur, personaltur, vennereise eller noe lignende, så er Istanbul byen hvor alle deres behov og ønsker kan oppfylles på ett og samme sted.  

5 must sees i Istanbul

Rekken av attraksjoner er uendelig lang, men her er en forsmak på de mest vesentlige ting man bør oppleve/besøke under et opphold i Istanbul:

Den blå moské
Er med sine 6 minaretter byens landemerke. Moskeen ble oppført fra 1609 - 1616, og er dekket med blåfargede Iznik-fliser innvendig, derav moskeens navn. Kuppelen alene er 43 meter høy, og moskeen får lys fra over 260 vinduer. 

Topkapi-palasset
Osmanernes velkjente palassområde må ses. Et imponerende kompleks som den gangen var en verden i seg selv. Det er ikke bare et palass, men også et administrativt sentrum og sete for janitsjarkorpset. Det var også en sultanresidens frem til 1856, da den daværende sultanen flyttet til Dolmabache-palasset. 

Grand Bazaar
Et besøk i Istanbul er ikke fullkomment før dere har besøkt den store basaren Kapali Carsi. Basaren strekker seg over 200.000 m2, med over 4000 små forretninger, som i dag hovedsaklig selger kunsthåndverk og souvenirer. Før i tiden hadde hvert håndverk sin egen "gate". Basaren går helt tilbake til 1461, da det hovedsaklig var et brødmarked. Basaren har siden utviklet seg kolossalt, ALT kan kjøpes her, men det er ikke spesielt billig. Så det er mer for opplevelsen og underholdningens skyld at man burde stoppe innom, og kanskje kan man være heldig å gjøre et godt kjøp.

Bosporus

En båttur på Bosporus er noe man bør unne seg, det er meget imponerende å se byen fra sjøsiden

Tyrkisk hamam

Prøv en tyrkisk hamam. Godt for kropp og sjel på alle måter.

Forslag til aktiviteter i Istanbul

Sightseeing i Istanbul

Istanbul har så mye å by på at det kan være vanskelig å begrense seg. Har dere ikke så mye tid, men ønsker å få et overordnet inntrykk av Istanbul, anbefaler vi at dere blir med på en halvdags Panorama sightseeing med guide, eventuelt i forbindelse med ankomst (avhengig av flytider). Her vil dere få et fint overblikk over Istanbul, og kjøre forbi de mest kjente attraksjonene. 

Det kan også arrangeres sightseeingturer som er tilpasset gruppens ønsker, f.eks går det an å gjøre en halvdagssightseeing hvor dere konsentrerer dere om den gamle bydelen eller en heldagssightseeing hvor dere kommer rundt i både den nye og den gamle bydelen. 

Restauranter i Istanbul

Det er utrolig mange spisesteder i Istanbul, alt fra restauranter som serverer typisk tyrkisk mat til restauranter som tilbyr mat av mer vestlig karakter. Det kan nevnes et par eksempler på de mer spesielle restaurantene som finnes:

Renovert garasje
Sarnic Restaurant ligger i den gamle bydelen like bak Hagia Sophia moskeen. Bygningen som huser restauranten ble bygget for over 1000 år siden, og inntil nylig ble bygningen brukt som et bilverksted. 'The Turkish Touring & Automobile Association' renoverte de gamle bygningene i den gamle osmanske gaten og konverterte den til en trendy restaurant.   

Fantastisk utsikt
Midt i Bosporus ligger et av Istanbuls kjennemerker, 'Maiden's Tower' (Kiz Kulesi på tyrkisk). Fyrtårnet står nøyaktig plassert hvor de to kontinentene møtes i Tyrkia. Her finner dere mer enn 2500 års historie, samt en rekke myter og legender. Dere kan spise lunsj, nyte en kopp kaffe eller spise middag her. Uansett hva dere velger, så kan dere alltid nyte den praktfulle utsikten fra tårnet.  

Tyrkisk aften
Siste kveld i Istanbul bør være en fornøyelig kveld, så hva med en skikkelig tyrkisk aften med magedansere som viser dans fra forskjellige regioner i Tyrkia - til levende musikk? Middagen er en god 3 retters meny ekskl. drikkevarer. Prisen inkluderer engelsktalende guide og 3 retters middag.

Prøvesmaking i Istanbul 

Istanbuls eneste bryggeri
Besøk Istanbuls eneste bryggeri 'Taps Brewery & Restaurant Bebek'. Bryggeriet/restauranten ligger perfekt til med utsikt over Bosperus-stredet fra en del av bryggeriet. Nyt en Kölsch, Red Ale, Smoke Lager fra flaske eller Golden Pilsener, Hefeweizen, Dunkel og Marzen på fat. Her kan dere kombinere en omvisning i det lille bryggeriet med enten lunsj eller middag i restauranten deres. 

Møter og konferanser i Istanbul

Istanbul er en god by for å holde konferanser og møter. Hold møtene i løpet av dagen, slik at dere på kvelden kan slappe av i Istanbuls nye bydel, som er ganske vestlig med  sine mange butikker, eller i den gamle bydelen med moskeene, de smale gatene og stredene og små hyggelige butikker. 

Friluftsliv og action i Istanbul 

Trekking for de eventyrlystne

Hva med en heldagstur ut av Istanbul for de eventyrlystne? Ca. 1,5 - 2 timers kjøretur fra byen finner dere det vakre naturområdet Serindere, hvor det finnes flere stier og fotturer tilgjengelig. Det blir en lang dag, da det vil være avreise fra Istanbul omkring 08.00, med retur omkring kl. 21.00 om kvelden. Det blir naturligvis lunsj underveis, og det vil være lurt å ta med seg litt ekstra tøy som kan tåle å bli våte og kanskje litt skitne, da dere deler av turen må gå i vann. 

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy opplegget for deres firmareise til Istanbul. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Hvorfor Istanbul?

  • Det er den eneste byen som ligger i to verdensdeler
  • Kort gangavstand mellom de største attraksjonene
  • Utallige gode og rimelige restauranter
  • Gjestfrie innbyggere
Reiseekspert Hege kan hjelpe deg å skreddersy din firmareise eller gruppetur

Skreddersy din firmareise eller gruppetur til Istanbul

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din firmareise eller gruppetur til Istanbul

Vis resultater for: