23 10 23 80
Kontakt oss
23 10 23 80
Klikk her for tilbud

Hamburg imponerer med sin diskré eleganse og maritime sjarm. Innbyggerne selv er meget stolte av byen sin, og med god grunn. Hamburg er ikke bare en by, men har også status som en delstat i Tysklands forbundsrepublikk, som i seg selv antyder byens betydning.

Havnen - byens hjerte 

Byen har mer enn 1200 år på baken, og har alltid vært en internasjonal by, med den åpenhet, toleranse og handelsaktivitet som følger med. Byen er stolt av sin betydningsfulle merkantile historie. Fra 1241 var byen et viktig medlem av det rike Hansaforbundet, og på slutten av 1900-tallet og begynnelsen av det 20. århundre var byens travle havn utgangspunktet for millioner av immigranters reise mot en ny verden. I dag rangeres Hamburgs havn som den nest travleste i Europa. Stor-Hamburg regnes i øyeblikket som en av de mest velstående områder innenfor EU. 

Havnen og havneområdet har alltid vært byens hjerte, med det historiske området, Speicherstadt, og den nye bydelen, Hafen City, med moderne boligblokker og ikke minst det fantastiske musikkhuset ”Elbphilharmonie”.

Er havnen byens hjerte er Alster og Alstersjøen byens grønne hjerte, med mange rekreative muligheter som gåturer, båtturer m.m. Spesielt om våren og sommeren er det spesielt vakkert her. 

Den moderne by

Hamburg led en trist skjebne under 2. verdenskrig, og store deler av byen ble jevnet med jorden, så det historiske gamle Hamburg er det ikke mye igjen av. Så på mange måter er byen er ung, moderne by, sympatisk og åpen for verden omkring den - og samtidig full av motsetninger. På den ene siden har man de velstående i Blankenese, og på den andre siden har St. Pauli og Reeperbahn et mer tvilsomt rykte, men som dog ikke lenger er fullt så ille.

Hamburg er en fortryllende by, hvor man hver dag kan oppleve, oppdage og beundre noe nytt. En by som man straks føler seg hjemme i.

Hamburg er i høy grad en musikalsk by og er, som mange ikke vet, verdens tredjestørste musikalby. Her finnes et utall teatre, museer og gallerier, så kulturen finnes overalt rundt deg.

5 must-sees i Hamburg

Rekken av attraksjoner er uendelig lang, men her er en forsmak på de mest vesentlige ting man bør oppleve/besøke under et opphold i Hamburg:

Alster

En tur på Alstersjøen er nesten et must, når man først er på disse traktene. Man får et godt overblikk over byen fra vannet.

Rådhuset

Rådhuset, slik det ser ut i dag, ble bygget i 1897, og har 642 rom. Rådhuset er overdådig og ganske pompøst omkranset av hele 20 keiserstatuer.  

Hafen City

Mellom Speicherstadt og havnen har det oppstått en helt ny bydel, som er et av de mest spennende bygningsprosjektene i nyere tid i Europa. Her kan man finne masse arkitektoniske høydepunkter, men den største er nok den glitrende nye konsertsalen, Elbphilharmonie. Et byggverk som er kontroversielt og meget diskutert, men dog veldig imponerende!

Speicherstadt

Speicherstadt er et 100 år gammelt lagerkompleks, hvor man tidligere oppbevarte verdifulle varer som kaffe, te, krydder, tobakk og lignende. Bak de tjukke murene finner man en romantisk idyll med hus som strekker seg helt ned til vannet, med lunefull innredning og små tårn.

Bydelen Blankenese

Med pittoreske smug, krokete trapper og tettbygde hus, og bydelen St. Pauli med det alternativet bylivet innenfor både musikk, teater og erotikk.

Forslag til aktiviteter i Hamburg

Hamburg er en av Tysklands eldste og mest velstående byer. Som den nest største byen i landet, har den mye å by på. Det var også faktisk nettopp i Hamburg at Beatles' internasjonale karriere tok av. 

Sightseeing i Hamburg

Klassisk sightseeingtur
En klassisk sightseeingtur vil ta dere med til mange av Hamburgs severdigheter, til den indre bykjernen, Mönckebergstrasse,  Kunshalle, Alster, Town Hall, Sct Michaelis Kirken, Jungernstieg etc.

Hamburgs fiskemarked
For morgenfuglene blant dere kan det arrangeres en tur til Hamburgs fiskemarked, som har åpent hver søndag fra kl. 05:00/05:30 til 09:30 i sommerhalvåret og fra kl 07:00 til 09:30 i vinterhalvåret. Her selges først og fremst røkt ål, laks og all mulig slags fisk, men det finnes også boder med tøy, planter etc. Hvis dere ønsker å oppleve den virkelige stemningen gjelder det å være på plass tidlig.  

AIRBUS
Det er mulig å arrangere en omvisning hos AIRBUS Hamburg-Finkenwerder. Omvisningen varer i ca. 2 ½ time. Det er et imponerende syn å se de store Airbus-flyene bli satt sammen ved de gigantiske samlebåndene. Dere vil også få se en film om Airbus i besøkssenteret, så sett av ca. 4-5 timer til besøket. Dere blir fraktet med buss.

Kultur i Hamburg

Kunst
Det er mange spennende museer og kunstutstillinger i Hamburg. Noen av dem ligger på Hamburg Kunstmeile, gaten som ligger parallellt med jernbanesporene ved Hamburg Hauptbahnhof. Her ligger blant annet Hamburger Kunsthalle, Museum für Kunst und Gewerbe, samt Deichtorhallen. I Hamburger Kunsthalle, som fordeler seg over 3 bygninger, finner dere både gamle og nye klassikere innenfor både tysk og internasjonal kunst.

Kanalcruise og båtturer i Hamburg

Havnecruise
Havnen i Hamburg er Tysklands største og Europas nest største havn. Bli med på et havnecruise og opplev Hamburg fra sjøsiden, se alt fra Hamburgs "skyline" til den imponerende containerhavnen og det sjarmerende, historiske Warehouse Complex. I havnen finner dere også den gamle russiske ubåten U-434.

Båttur på Alstersjøen
Dere kan også nyte en avslappende båttur på Alstersjøen, hvor dere får se Hamburg fra sin beste side. Hamburg sies å være en av Europas grønneste metropoler.

Restauranter i Hamburg

Det finnes et hav av restauranter i Hamburg, og noe for enhver smak og lommebok. Vi nevner noen:

Hofbräuhaus by the Alster
Her finner dere både bayersk mat og bayersk atmosfære. Et meget livlig sted hvor det er plass til alle.

Restaurant Schifferböerse
Restauranten ligger i Hamburg sentrum og er mer enn 100 år gammel. Interiøret består delvis av originale skipsdeler fra hele verden, neon av dem er mer enn 350 år gamle.

Restaurant Turnhalle
Restaurant Turnhalle er en moderne, trendy restaurant som ligger i det multi-kulturelle St Georg-området. Restauranten ligger i en gammel idrettshall, og er et godt startssted for en lang kveld.

Restaurant VLET
Restaurant VLET er den eneste gourmetrestauranten i det historiske lagerområdet Speicherstadt. Restauranten ligger i en nydelig restaurert gammel lagerbygning. Kjøkkenet her har spesialisert seg på en nytolkning av det nordtyske kjøkken.

Restaurant Au Quai
Restaurant Au Quai er en av de mest trendy restaurantene i Hamburg. Restauranten ligger ved havnen, og gir deg en unik utsikt over Elben. 

Møter og konferanser i Hamburg

Hamburg er utvilsomt et godt sted å holde møter og konferanser i utlandet, hvis dere ikke ønsker å bruke lang tid på transport. Reisen til Hamburg foregår med buss eller tog. Det finnes utallig mange møte- og konferansehoteller i byen. 

Friluftsliv i action i Hamburg

Hot Rod City Tour
Opplev Hamburg fra en olabil, som kan kjøre opp til 80 km/t. Turen rundt i Hamburg tar ca. 2 timer i mindre grupper, men det varierer avhengig av trafikken. Det er alltid en guide med gruppen.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy opplegget for deres firmareise til Hamburg. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Hvorfor Hamburg?

  • Den pittoreske Alstersjøen
  • Arkitektoniske høydepunkter i Hafen City
  • Bydelen Blankenese
  • Elegant og sjarmerende havneområde
Reiseekspert Ingunn kan hjelpe deg å skreddersy din firmareise eller gruppetur

Skreddersy din firmareise eller gruppetur til Hamburg

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din firmareise eller gruppetur til Hamburg

Vis resultater for: