National History Museum i London - Inspirasjon til temareisen
National History Museum i London - Inspirasjon til temareisen

Kultur - Opplevelser tilpasset firmareiser og gruppeturer

Kultur kan være så mangt, både teater, musikaler, fotball, mat, historie, museer og kunst. Hvis gruppen får disponere tiden fritt på dagtid, kan det være en god idé å arrangere et felles kveldsarrangement i løpet av oppholdet. 

Gruppen kan for eksempel starte med en felles middag, og deretter fortsette til teatret, i operaen eller konsertsalen. Avhengig av hvor dere reiser, kan det også være mulig å se en kjent musikal.

I mange europeiske storbyer spiller fotballen en stor rolle, og det finnes en rekke verdensberømte fotballstadioner, som f.eks. Wembley og Camp Nou, hvor det er mulig å arrangere guidede omvisninger. Vi kan også forsøke å hjelpe dere med å skaffe billetter til en kamp, men det er ofte svært dyrt og veldig vanskelig å få tak i billetter til de mest populære fotballkampene.

Mat er også en stor del av et lands kultur, så hvorfor ikke arrangere et matlagingskurs, hvor dere sammen med en lokal kokk får lage deres egen lunsj? En aktivitet som også har en positiv innvirkning på det sosiale aspektet i gruppen, da det krever samarbeid.

Se et teater, danseshow eller en musikal - Inspirasjon til temareisen
Se et teater, danseshow eller en musikal - Inspirasjon til temareisen

Elvecruise & båtturer - Opplev byen fra sjøsiden

I mange storbyer er det mulig å se byen fra sjøsiden - en annerledes og mer avslappende måte å oppleve byen på. Mange steder er det også mulig å arrangere båtturer hvor dere kan nyte enten lunsj, afternoon tea eller middag om bord.

Enkelte steder, som for eksempel Barcelona, Lisboa eller Palma de Mallorca, kan man leie en egen katamaran om dere virkelig ønsker en unik opplevelse. Her kan dere nyte forfriskninger, f.eks champagne, og snacks, mens byen glir stille forbi. Ønsker dere mer fart og spenning, er "speed boat" også en mulighet. Farten blir selvsagt tilpasset gruppen. 

Elvecruise i Praha - Inspirasjon til temareisen
Elvecruise i Praha - Inspirasjon til temareisen

Friluftsliv & action - Fra luftballong til ATV

Det er også godt mulig å arrangere gruppeturer med mer action og opplevelser utendørs. Hva som egentlig oppfattes som action er individuelt, og varierer fra gruppe til gruppe. For noen kan for eksempel en sightseeing på sykkel i en storby være en aktiv opplevelse, men for andre innebærer en aktiv ferie gjerne mountainbiking, klatring/rappellering, kanopadling eller trekking/fotturer i vakre omgivelser.

Det finnes en rekke muligheter på dette området - kanskje er en rolig tur i en luftballong, hvor dere glir gjennom landskapet, eller et Trabant Rally, hvor deltakerne for lov å kjøre en egen Trabant. En annen mulighet er å kjøre ATV gjennom et ufremkommelig naturområde, som f.eks på Island.

Kanopadling i Vikos Gorge, Hellas - Inspirasjon til temareisen
Kanopadling i Vikos Gorge, Hellas - Inspirasjon til temareisen

Prøvesmaking - Besøk vingårder og bryggerier

De fleste steder er det mulig å arrangere vin-, øl- og whiskeysmaking eller lignende - en komfortabel, morsom og informativ aktivitet å gjøre sammen med sine kollegaer. Vanligvis får man en gjennomgang av produksjonen og produktets historie, og avslutter med smaksprøver. Som regel er det små familiedrevne steder som med tiden har blitt berømte for sine helt spesielle produkter. Ofte vil et slikt arrangement ligge litt utenfor byen, noe som gjør at dere får oppleve noe annet en storbyens ståk og larm, og får se litt landlige omgivelser også.

Om dere er interessert i vinsmaking er blant annet Barcelona, Madrid, Roma og Lisboa gode destinasjoner. Man bruker som oftest en halv dag på et slikt arrangement, og på de fleste destinasjonene er det mulig å kombinere vinsmakingen med en lunsj på stedet eller like i nærheten. Ønsker dere whiskeysmaking er Irland og Skottland opplagte valg.

Tsjekkia er kjent for sitt øl, og deres bryggmestere er kjent verden over for sin ekspertise innenfor ølbrygging. Hvis dere ønsker å besøke et Brewery, anbefaler vi at dere velger et som ligger utenfor Praha, så dere kan bruke minimum en halv dag på arrangementet, og får litt mer ut av turen.

Vinsmaking på gruppeturen - Inspirasjon til temareisen
Vinsmaking på gruppeturen - Inspirasjon til temareisen

Sightseeing for firmaer og grupper

Det er alltid en god idé å arrangere en sightseeing i løpet av oppholdet. Om det er mulig, anbefaler vi at gruppen arrangerer sightseeing i starten av oppholdet, så dere blir kjent med byen og får mer ut av turen. Hvis dere kun har en helg til disposisjon kan det være vanskelig å rekke alt, men på en generell sightseeing får dere et overblikk over byen samtidig som dere kommer rundt til de største severdighetene. Så kan dere utforske byen ytterligere på egen hånd senere.

Sightseeing kan gjøres på utallige måter, fra en helt tradisjonell sightseeingbuss til en rundtur på sykkel eller segway, som har blitt populært de siste årene. Med sykkel eller segway har man for eksempel muligheten til å komme til på steder hvor busser ikke gjør det, samtidig som det går veldig mye fortere enn til fots.

Noen steder kan det til og med arrangeres sightseeing i olabil! En ganske annerledes og spennende måte å se byen på. Man får selv kjøre olabilen rundt, og man har delvis mulighet til å legge opp ruten selv. Det kan også arrangeres turer med f.eks en Citröen 2 CV, Trabant eller Skoda på noen destinasjoner, hvor det er en lokal sjåfør/guide som kjører bilen. Men deltakerne skal også være aktive på turen og hjelpe sjåføren med å finne frem i byen/området. En god idé hvis dere ønsker en aktiv sightseeing.

Det er naturligvis også mulig å skreddersy en sightseeing så den tilpasses gruppens ønsker. Har dere for eksempel et ønske om at fokus skal være utelukkende på byens arkitektur, kunst, historie eller lignende, så er dette mulig å få til. Det vil blir lagt vekt på gruppens egne ønsker.

Segway-sightseeing - Inspirasjon til temareisen
Segway-sightseeing - Inspirasjon til temareisen

Restauranter tilpasset større grupper

Et godt forslag for større grupper er å bestille lunsj og middag på forhånd, spesielt hvis dere ønsker å nyte maten i samlet gruppe, da det ikke er alle restauranter som har mulighet til å ta imot 30 gjester på kort varsel. Det finnes utallige restauranter i storbyene, også for enhver smak og budsjett. 

Restaurantbesøk tilpasset en gruppetur - Inspirasjon til temareisen
Restaurantbesøk tilpasset en gruppetur - Inspirasjon til temareisen

Vi har mange kontakter på de forskjellige destinasjonene, og vil gjerne hjelpe dere med å planlegge og bestille et ønsket program. Vi anbefaler alltid å planlegge det meste på forhånd, inkludert bestilling av billetter og entreer, reservasjoner på restaurant og lignende, da det kan bli vanskelig å få plass til en gruppe på f.eks. 30 personer der og da. Har dere booket et program på forhånd vil dere også vite de eksakte tidspunkter for oppmøte.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy opplegget for deres temareise i utlandet. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.