23 10 23 80
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80

Om Madrid

Spanias hovedstad, Madrid, er en kosmopolitisk storby med moderne og praktisk infrastruktur.

Byen har en av de fineste historiske bykjernene i Europa. I tillegg kan byen by på et stort utvalg av hoteller med den mest moderne teknologien innenfor AV-utstyr og kommunikasjon, og er derfor ideell for konferanser, seminarer m.m. Alt dette i kombinasjon med et dynamisk og åpent samfunn har gjort Madrid til en av Vestens blomstrende hovedsteder. Byen er samtidig Spanias sentrum for forretninger, finans og statsforvaltning, forenet med en enorm kunst- og kulturarv, som stammer fra mange hundre års spennende historie, som gjør byen spennende og attraktiv for ethvert formål.

Storslåtte byggverk og severdigheter

Madrid er videre kjent for sine storslåtte byggverk, som det store Kongeslott, koselig plasser, slik som Plaza Mayor, forretningsgaten Gran Via, Spanias mest spennende uteliv, store grøntområder, slik som Retiroparken, samt kulinariske opplevelser - f.eks de utallige tapas restaurantene. Madrids historiske sentrum kalles ofte "det habsburgske Madrid", og den imponerende plassen Plaza Mayor, som ble innviet i 1620 og er en av landets mest typiske og populære plasser, er et levende eksempel på byens spirende prakt i det 16. og 17. århundre. Av øvrige severdigheter kan vi nevne plassen Puerta del Sol, som er omgitt at et variert og utsøkt forretningsområde, samt "kunstalleen" som har fått dette navnet på grunn av de fantastiske museene, palassene og parkene den er omgitt av.

Spansk kultur i verdensklasse

Kunst og kultur er en viktig del av Madrids selvforståelse, og hovedstaden har over 60 museer. Innenfor et lite område, som på folkemunne blir kalt "Kunsttrekanten" ligger verdensklassemuseer som Prado-museet, med en av verdens fineste malerisamlinger, Nasjonalmuseet for Moderne Kunst Reina Sofia, som stiller ut spansk samtidskunst - heriblant verker av Picasso , Joan Miró, Salvador Dali og Juan Gris, og Thyssen-Bornemisza museet med over 800 malerier, som omfatter alle perioder fra de første nederlandske mestere til avant-garde bevegelser. Madrid er også spesielt kjent for sin dype, smittende og ærlige livsglede, som man møter over alt i byen. Det livlige nattelivet er også viktig for den spanske hovedstaden, det er stort sett alltid fantastisk stemning på puber, diskoteker og barer, samt lokaler med flamencodans. 

I Madrid er det kun din egen fantasi som setter grenser for hva man kan oppleve, så uansett om man er på firmatur, personaltur, vennereise eller noe lignende, så er Madrid byen hvor alle dine behov og ønsker kan oppfylles på ett og samme sted. 

Reisens høydepunkter:
 • Historisk og vakker arkitektur i moderne omgivelser
 • Over 60 museer
 • Mat i verdensklasse, spennende natteliv og gode shoppingmuligheter
 • Et behagelig klima året rundt
Send reiseforespørsel Book et møte

Dagsprogram

Dette er kun et forslag til reiserute. Du kan selv velge reiselengde, overnatting og utflukter. I samråd med din reiseekspert finner vi den beste løsning og skreddersyr den eksakte reiseruten etter dine ønsker.

 • 5 "must-sees" i Madrid

  Rekken av attraksjoner er uendelig lang, men her er en forsmak på de mest vesentlige ting man bør oppleve/besøke under et opphold i Madrid:​

   

  Almudena Katedralen

  Madrids enestående katedral er absolutt besøket verdt, eventuelt samtidig med at man besøker det kongelige palass, som ligger ved siden av. Katedralen er bygget på stedet hvor den gamle kirken for byens skytshelgen Santa Maria la Mayor lå, og byggingen av katedralen ble påbegynt allerede i 1883, og ble etter flere avbrytelser ferdiggjort i 1993 og innviet av pave John Paul II. Katedralens indre er utført i gotisk stil, mens det ytre er gjort i en mer klassisk stil. 

  Royal Palace

  Madrids kongeplass ble bygget i det 18. århundre på stedet for den gamle mauriske festning Alcazar. Arbeidet ble påbegynt i 1738, og palasset stod ferdig i 1764. Det har et overdådig ytre, som noen eksperter kaller barokkstil, mens andre synes det er en mer nyklassisk stil. Palasset er absolutt verdt å gå på oppdagelse i, da det blant annet huser en særdeles verdifull malerisamling av malerne Velàsquez, Goya, Rubens, El Greco og Carvaggio. 

  Plaza Mayor

  Er byens ledende samlingspunkt, som man ikke må gå glipp av. Plassen ble bygget på oppfordring av kong Felipe III, og hans statue troner også midt på plassen. Plassen stod klar i 1620, og er formet som et rektangel, med arkader som løper hele veien rundt. Plassen har blitt brukt til så mangt gjennom tiden, blant annet tyrefekting, festivaler, religiøse presesjoner, teater, forhør under inkvisisjonen og til og med henrettelser. Så voldsomt er det dog ikke i dag, hvor det er mest kafeer, restauranter og butikker som dominerer bildet. 

  Retiroparken

  En helt vidunderlig park som ligger i hjertet av Madrid. Parken kan dateres tilbake til Filipe IV, da palasset Buen Retiro ble bygget. Parkens mest prominente element er den store innsjøen, hvor monumentet av Alfonso XII skuer utover. I tillegg kan man finne Casa de Velasquez og Rosaleda rosenhage her. Parken ble i 1935 erklært historisk med særlig arkitektonisk verdi (Garden of Historic-Artistic Value).

  Cibeles-fontenen

  Cibeles-fontenen er et av Madrids viktigste symboler, og ble bygget i slutten av det 18. århundre på ordre fra kong Karl III. Fontenen er laget i marmor og utført av Ventura Rodrigues. Området ved fontenen benyttes især ved seiersfester for fotballklubben Real Madrid. Fontenen ligger vakkert plassert på plassen omgitt av pompøse bygninger som blant annet Banco de España og palassene Buenavista og Linares.

 • Forslag til sightseeing i Madrid
 • Forslag til kulturopplevelser i Madrid
 • Forslag til restauranter i Madrid
 • Forslag til prøvesmaking av vin, tapas e.l. i Madrid
 • Møter og konferanser i Madrid
 • Friluftsliv og action i Madrid
Plaza Mayor - Gruppeturer til Madrid
Plaza Mayor
Plaza de la Villa - Gruppereiser til Madrid
Plaza de la Villa

Priser

Vi skreddersyr reisen etter deres ønsker og behov. Dere bestemmer selv reiselengde, overnatting, utflukter og den eksakte reiseruten.
Priser for firmaturer og gruppereiser til Madrid
Reiseperiode Hele året
Fra kr Kontakt oss

Hva er inkludert i prisen?

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r, inkl. skatter og avgifter
 • Overnatting
 • Aktiviteter og utflukter
Prisen inkluderer ikke:
 • Reiseforsikring
Send reiseforespørsel
Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: