23 10 23 80
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80

Om Hamburg

Hamburg imponerer med sin diskré eleganse og maritime sjarm.

Innbyggerne selv er meget stolte av byen sin, og med god grunn. Hamburg er ikke bare en by, men har også status som en delstat i Tysklands forbundsrepublikk, som i seg selv antyder byens betydning.

Havnen - byens hjerte 

Byen har mer enn 1200 år på baken, og har alltid vært en internasjonal by, med den åpenhet, toleranse og handelsaktivitet som følger med. Byen er stolt av sin betydningsfulle merkantile historie. Fra 1241 var byen et viktig medlem av det rike Hansaforbundet, og på slutten av 1900-tallet og begynnelsen av det 20. århundre var byens travle havn utgangspunktet for millioner av immigranters reise mot en ny verden. I dag rangeres Hamburgs havn som den nest travleste i Europa. Stor-Hamburg regnes i øyeblikket som en av de mest velstående områder innenfor EU. 

Havnen og havneområdet har alltid vært byens hjerte, med det historiske området, Speicherstadt, og den nye bydelen, Hafen City, med moderne boligblokker og ikke minst det fantastiske musikkhuset ”Elbphilharmonie”.

Er havnen byens hjerte er Alster og Alstersjøen byens grønne hjerte, med mange rekreative muligheter som gåturer, båtturer m.m. Spesielt om våren og sommeren er det spesielt vakkert her. 

Den moderne by

Hamburg led en trist skjebne under 2. verdenskrig, og store deler av byen ble jevnet med jorden, så det historiske gamle Hamburg er det ikke mye igjen av. Så på mange måter er byen er ung, moderne by, sympatisk og åpen for verden omkring den - og samtidig full av motsetninger. På den ene siden har man de velstående i Blankenese, og på den andre siden har St. Pauli og Reeperbahn et mer tvilsomt rykte, men som dog ikke lenger er fullt så ille.

Hamburg er en fortryllende by, hvor man hver dag kan oppleve, oppdage og beundre noe nytt. En by som man straks føler seg hjemme i.

Hamburg er i høy grad en musikalsk by og er, som mange ikke vet, verdens tredjestørste musikalby. Her finnes et utall teatre, museer og gallerier, så kulturen finnes overalt rundt deg. Det var også faktisk nettopp i Hamburg at Beatles' internasjonale karriere tok av. 

Reisens høydepunkter:
 • Den pittoreske Alstersjøen
 • Arkitektoniske høydepunkter i Hafen City
 • Bydelen Blankenese
 • Elegant og sjarmerende havneområde
Send reiseforespørsel Book et møte

Dagsprogram

Dette er kun et forslag til reiserute. Du kan selv velge reiselengde, overnatting og utflukter. I samråd med din reiseekspert finner vi den beste løsning og skreddersyr den eksakte reiseruten etter dine ønsker.

 • 5 "must-sees" i Hamburg

  Rekken av attraksjoner er uendelig lang, men her er en forsmak på de mest vesentlige ting man bør oppleve/besøke på en gruppereise til Hamburg:

   

  Alster

  En tur på Alstersjøen er nesten et must, når man først er på disse traktene. Man får et godt overblikk over byen fra vannet.

  Rådhuset

  Rådhuset, slik det ser ut i dag, ble bygget i 1897, og har 642 rom. Rådhuset er overdådig og ganske pompøst omkranset av hele 20 keiserstatuer.  

  Hafen City

  Mellom Speicherstadt og havnen har det oppstått en helt ny bydel, som er et av de mest spennende bygningsprosjektene i nyere tid i Europa. Her kan man finne masse arkitektoniske høydepunkter, men den største er nok den glitrende nye konsertsalen, Elbphilharmonie. Et byggverk som er kontroversielt og meget diskutert, men dog veldig imponerende!

  Speicherstadt

  Speicherstadt er et 100 år gammelt lagerkompleks, hvor man tidligere oppbevarte verdifulle varer som kaffe, te, krydder, tobakk og lignende. Bak de tjukke murene finner man en romantisk idyll med hus som strekker seg helt ned til vannet, med lunefull innredning og små tårn.

  Bydelen Blankenese

  Med pittoreske smug, krokete trapper og tettbygde hus, og bydelen St. Pauli med det alternativet bylivet innenfor både musikk, teater og erotikk.

 • Forslag til sightseeing i Hamburg
 • Forslag til kulturopplevelser i Hamburg
 • Forslag til kanalcruise og båtturer i Hamburg
 • Forslag til restauranter i Hamburg
 • Møter og konferanser i Hamburg
 • Friluftsliv og action i Hamburg
Cruise på Altersjøen - Firmareise til Hamburg
Cruise på Altersjøen
Vakre Blankenese - Firmatur til Hamburg
Vakre Blankenese

Priser

Vi skreddersyr reisen etter deres ønsker og behov. Dere bestemmer selv reiselengde, overnatting, utflukter og den eksakte reiseruten.
Priser for firmaturer og gruppereiser til Hamburg
Reiseperiode Hele året
Fra kr Kontakt oss

Hva er inkludert i prisen?

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r, inkl. skatter og avgifter
 • Overnatting
 • Aktiviteter og utflukter
Prisen inkluderer ikke:
 • Reiseforsikring
Send reiseforespørsel
Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: