23 10 23 80
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80

Om Berlin

Få byer i Europa har opplevd en så turbulent tilværelse og voldsomme forandringer som Tysklands hovedstad, Berlin.

Berlin har vært hovedstad for kurfyrstedømmet Brandenburg, kongeriket Preussen, det tyske keiserrike, Wimarrepublikken, Nazi-Tyskland og DDR (kun den østlige delen). Siden gjenforeningen 3.oktober 1990 er Berlin igjen hovedstad for hele Tyskland, men bybildet bærer stadig preg av sin forhistorie, og da særlig de 45 årene hvor Berlins østlige og vestlige del utviklet seg uavhengig av hverandre. Berlin huser i dag den tyske regjering og parlamentet, og er en av Tysklands 16 delstater. Byen er omgitt av delstaten Brandenburg og ligger ved elva Spree, kun 70 km fra den tysk-polske grensen. 

Historie og kultur i fokus

I løpet av sitt evig skiftende status har Berlin til stadighet spilt en vesentlig rolle i mange store verdenshistoriske begivenheter, og har etter gjenforeningen igjen blitt en av de viktigste kulturelle og politiske sentre i Europa. Byen er i seg selv et viktig trafikknutepunkt, og har utover det utallige verdenskjente kulturinstitusjoner og førsteklasses forskningssentre og universiteter. Berlin er en av de mest besøkte byene i Europa, og har opplevd en stigende interesse også fra boligkjøpere, spesielt på grunn av et særlig attraktivt prisnivå. Man får mye for pengene generelt i Berlin. Byen har i dag godt over 3,5 millioner innbyggere, som gjør den til den klart største byen i Tyskland. Berlin er spesielt kjent for en enorm befolkningsutskiftning. Siden gjenforeningen i 1990 har 1,7 millioner innbyggere forlatt byen, mens 1,8 millioner andre har kommet til. 

Verdensberømte museer

Berlin har et stort antall museer, mange av dem er svært berømte. De fleste av dem ligger på museumsøya, som ble dannet på kongelig ordre i 1842. I følge denne skulle den nordlige delen av Spree-øya omdannes til et 'område viet til kunst og gammel historie'. Kort tid etter ble Altes Museum og Neues Museum bygget, og i 1876 kom også Atle Nationalgalerie. Også Pergamon Museum, med Pergamonaltret, ligger på øya. 

Pris per person - Fra kr 6 065,- Reisens høydepunkter:
 • Kulturelt sentrum
 • Verdensberømte museer
 • Spennende historie
 • Ideelt for konferanser
Send reiseforespørsel Book et møte

Dagsprogram

Dette er kun et forslag til reiserute. Du kan selv velge reiselengde, overnatting og utflukter. I samråd med din reiseekspert finner vi den beste løsning og skreddersyr den eksakte reiseruten etter dine ønsker.

 • 5 "must-sees" i Berlin

  Rekken av attraksjoner er uendelig lang, men her er en forsmak på de mest vesentlige ting man bør oppleve/besøke på en gruppereise til Berlin:

   

  Brandenburger Tor

  Byens store kjennemerke ligger ved den vestlige enden av Unter den Linden, på Parizer Platz, og ble bygget i perioden 1788-1791. På Parizer Platz finner man også det berømte hotellet Adlon Kempinski. Nær Brandenburger Tor ligger også det jødiske minnesmerke for Holocaust.

  Rigsdagen

  Ligger i umiddelbar nærhet av Brandenburger Tor, og huser i dag den tyske forbundsdag, det folkevalgte parlamentet. Husets store attraksjon er den kuppelformede toppen, hvorfra man får en enestående utsikt over byen.

  Kürfürstendamm (Ku’damm)

  Er Vest-Berlins ledende handlegate med flere stormagasiner som blant annet det berømte KaDeWe (ligger på Tauentzienstrasse, som er Ku’damms forlengelse). Dere bør absolutt gjøre et besøk her, spesielt opp til den verdensberømte matavdelingen, som er helt unik med sitt utrolig brede utvalg av allverdens mat. Det er også mulig å spise her, og nyte et godt glass Sekt, tysk musserende vin. Ved Kürfürstendamm ligger også den berømte Gedächtniskirche.

  Alexanderplatz

  En sentral plass i Berlin, med TV-tårnet som kjennermerke, og oppkalt etter den russiske zsar Alexander den første. Nær plassen finnes også mange historiske bygninger, blant annet den lille historiske oasen, Nicolai Viertel, og byens rådhus, Rotes Rathaus.

  Berlinmuren, Die Mauer

  Byens traumatiske landemerke som kjennetegner atskillelsen, som man fortsatt kan se spor av på visse steder i byen, blant annet ved Checkpoint Charlie i Friedrichstrasse.

 • Forslag til sightseeing i Berlin
 • Forslag til kulturopplevelser i Berlin
 • Forslag til kanalcruise og båtturer i Berlin
 • Forslag til restauranter i Berlin
 • Forslag til prøvesmaking av øl e.l. i Berlin
 • Møter og konferanser i Berlin
Gendarmenmarkt - Gruppetur til Berlin
Gendarmenmarkt - Gruppetur til Berlin
Elvecruise er en perfekt aktivitet i Berlin - Gruppereise til Berlin
Elvecruise er en perfekt aktivitet i Berlin - Gruppereise til Berlin

Priser

Vi skreddersyr reisen etter deres ønsker og behov. Dere bestemmer selv reiselengde, overnatting, utflukter og den eksakte reiseruten.
Priseksempel på firmaturer og gruppereiser til Berlin
Reiseperiode Hele året
*Priseksempel - Fra kr. 6 065,-

Forslag på gruppereise til Berlin

Dato: 12.-15. november
Antall netter: 3
Antall personer: 20
Flyselskap: Norwegian inkl. bagasje 

*Priseksempel: Pris pr. person kr. 6065,-

Inkludert i prisen:

 • Fly t/r
 • Privat transport fra flyplass til hotell t/r
 • Delt dobbeltrom (twin-room) på 4-stjerners hotell inkl. frokost

 

*Priseksempelet er basert på gitte datoer, og kan derfor variere.

Hva er inkludert i prisen?

Prisen inkluderer:
 • Fly t/r inkl. skatter og avgifter
 • Overnatting
 • Aktiviteter og utflukter
Prisen inkluderer ikke:
 • Reiseforsikring
Send reiseforespørsel
Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: