23 10 23 80
Kontakt oss
23 10 23 80
Klikk her for tilbud

Budapest blir ofte rangert som en av verdens 10 mest populære destinasjoner, mye på grunn av dens rike arkitektoniske arv, sin spa- og wellness-kultur med en rekke tyrkiske og medisinske bad og varme kilder samt et levende kulinarisk liv med gamle kafeer, gourmetrestauranter og førsteklasses vinbarer. I tillegg har byen et fargerikt kulturliv med kunstgallerier, museer og konserthus. Tvers gjennom byen renner elven Donau, og både de pittoreske broene, den gamle parlamentsbygningen og det spektakulære slottet som ligger på en høyde bidrar til et spesielt vakkert bybilde, som også befinner seg på UNESCOs verdensarvliste.

Vingårdbesøk rett utenfor Budapest

Ungarn har lange tradisjoner for vinproduksjon. Det lille landet huser hele 22 forskjellige vindistrikter som produserer en stor mengde gode og prisbelønte viner. Det blir stadig mer populært blant nordmenn som reiser til Budapest å ta en utflukt til en typisk ungarsk vingård. En av dem ligger i nærheten av Budapest, kun 25 km nord for byen, i et koselig lite landsbyområde.

Denne vingården drives av en familie som har lang erfaring med vinproduksjon. Turen begynner med et besøk i vinkjelleren hvor dere får omvisning og orientering i produksjonen på gården og i regionen generelt, og fortsettes med vinsmaking servert med tilbehør.

Operahuset

Statens operahus i Budapest er et av de vakreste operahusene i verden og ligger på Andrássy-avenyen. Konserthuset har en helt enestående akustikk og imponerer med en moderne sceneteknikk - alt i alt en uforglemmelig musikkopplevelse.

Folklore-konsert

Folkedans er også et populært fenomen i Ungarn, og det finnes en rekke grupper som arrangerer og opptrer for tilskuere, som regel iført tradisjonelle nasjonaldrakter. På en underholdende måte demonstrerer de kraften og variasjonene i lokal folkedans og folkemusikk. Som oftest er det et orkester som opptrer sammen med ca. 10 - 12 dansere, og koreografien er basert på autentiske folkedanser. The Hungarian State Folk Ensemble, The Danube Folk Ensemble og Hungaria Folk Ensemble & Orchestra er tre av de beste ensemblene med lengst erfaring i Ungarn. 

Hot Springs

Mange er kanskje kjent med Budapests varme kilder eller termiske bad. Ungarn har et av verdens største reserver av termisk vann, og som resultat har Budapest blitt vel utstyrt med spaområder i verdensklasse. Noen av de mest kjente er Széchenyi Thermal Bath, Gellért Thermal Bath, Rudas Thermal Bath, Lukács Thermal Bath, Király Thermal Bath og Veli Bej Bath.

Forslag til andre populære attraksjoner i Budapest:

  • Parlamentet
  • Fisherman's Bastion
  • St. Stephens Basilika
  • Matthias Church
  • Buda Slott - Det kongelige palasset
  • Båttur på Donau-elven

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy opplegget for deres firmareise til Budapest. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

 

Hvorfor Budapest?

  • Berømt for sin spa- og wellness-kultur
  • Spennende arkitektur
  • Lange tradisjoner for vinproduksjon
  • Fargerikt kulturliv
Reiseekspert Hege kan hjelpe deg å skreddersy din firmareise eller gruppetur

Skreddersy din firmareise eller gruppetur til Budapest

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din firmareise eller gruppetur til Budapest

Vis resultater for: