23 10 23 80
Mandag - fredag kl. 08.30 - 16.30
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Send reiseforespørsel

En reise til Sør-Korea i Asia byr på utrolige opplevelser. I storbyen og hovedstaden, Seoul, kan dere oppleve de ruvende skyskraperne og en høyteknologisk atmosfære. Reiser man til Sør-Korea er det også utrolige naturopplevelser i vente, f.eks. på øya Jeju, og ikke minst utallige vakre templer.

Reiser til Seoul – En historisk og moderne by

Hvis man reiser til Seoul bør man besøke det vakre Gyeongbokgung Palace. Spaser også rundt i byen og opplev den nydelige og moderne kulturen. Dere kan for eksempel på ned til Cheong-gye-cheon, et elveløp og omkringliggende rekreasjonsområde som løper gjennom byen. Om kvelden er Cheong-gye-cheon flott opplyst. Åpningen av elveløpet og dermed avskaffelsen av en større trafikkert vei er bare en av de mange tiltakene Seoul har gjort for å gjøre byen mer åpen og grønn.

DMZ - Demilitarized Zone

Det er opplagt å dra til DMZ når man er i Seoul. Her finner dere grensen som skiller Nord- og Sør-Korea. På turer hit vil dere få lære mer om historien til disse to landene. Fra en utkikkspost kan man se tvers over DMZ til Nord-Korea i det fjerne.

Reiser til Busan - Skyskrapere og flotte templer

I Busan er det en rik mulighet til få innsikt i landets spennende historie, hvor du samtidig får oppleve skyskrapere og Sør-Koreas moderne livstil. Busan har mange vakre templer og vi anbefaler at dere blant annet besøker disse to:

  • Haedong Yonggungsa Temple
  • Beomeosa Temple

Tempelet Haedong Yonggungsa 

Dette tempelet ligger vakkert plassert ut mot kysten i den nordøstlige delen av Busan. Da de fleste templene i Korea ligger i fjellene er dette er ganske så enestående syn. Haedong Yonggungsa Temple ble bygget i 1376 av den store buddhistiske læreren kjent som Naong under Goryeo-dynastiet. Vær oppmerksom på at man må gå 108 trinn ned til templet, men det er verdt turen. Midtveis kan man stoppe og nyte den vakre utsikten og lyden av beroligende bølgeskvulp. Tempelet ble renovert på 1970-tallet og fremstår i dag like flott som i 1376.

Tempelet Beomeosa 

Dette tempelet er en av de fem største templene i Sør-Korea og ble opprinnelig grunnlagt av munken Uisang i år 678. Det originale Beomeosa-tempelet ble ødelagt under den japanske invasjonen av Korea i 1592, men ble renovert i 1713. I dag er tempelet i god stand. Beomeosa står tett plassert på Busans berømte fjell, Mt. Geumjeongsan, og området omkring er derfor utrolig frodig og vakkert.

Den historiske byen Gyeongju

Når man er i Busan kan man benytte muligheten til å besøke en av Sør-Koreas mest attraktive og historiske byer, nemlig Gyeongju. Byen har nesten 1000 års historie. Størstedelen av Gyeongju er dekket med verdifulle relikvier og monumenter. Besøk nasjonalmuseet, som har over 80.000 relikvier fra Shilla-perioden og lær mer om byens fascinerende fortid. Dere bør også se gravhaugene i området, hvor konger og embedsmenn er begravet, f.eks. i Daereungwon Royal Tomb.

Naturopplevelser på Jeju Island

Jeju Island er kjent som en av de «New 7 Wonders of nature», dessuten fikk øya plass på UNESCOS verdensarvsliste i 2005 på grunn av sporene fra Jeju Islands vulkanske fortid og lavatunnelene som finnes her. På vulkanøya ligger vulkanfjellet Hallafjellet som med sine 1.959 m og er Sør-Koreas høyeste fjell.

Her finner man noen av verdens mest berømte strender, hager og fossefall, blant annet er fossefallet Cheonjiyeon virkelig verdt å oppleve. Vi anbefaler også et besøk til den botaniske hagen Yomiji, hvor dere kan lære mer om øyas flora og fauna. Det er dessuten på Jeju Island det finnes en vei som heter «Mysterious Road»; finn ut hvorfor den er så mystisk!

Dere kan også besøke Jeju Islands Sculpture Park med over 160 skulpturer. Det er faktisk mulig å se Mt. Hallasan herfra. Ikke minst bør dere oppleve tempelet Yakcheonsa.

Yakcheonsa Temple

Yakcheonsa templets arkitektoniske stil minner om de buddhistiske templene fra det tidligere Joseon-dynastiet. Templet er hele 30 meter høyt og arealet er ikke mindre enn 3.305 m². Når man går inn i templet, vil en bli møtt av en 5 meter høy statue av Vairocana (Buddha), den høyeste i Korea.

Seongsan Ilchulbong

En av de mest populære turistattraksjonene på Jeju Island er Seongsan Ilchulbong og det er ikke uten grunn. Det var etter et vulkanutbrudd for over 100.000 år siden at Seongsan steg opp fra havet. På toppen av Seongsan er det et enormt krater på omkring 600 m i diameter og 90 m høyt. Krateret ligner litt på en gigantisk krone med de mange skarpe klipper rundt. Den nordvestlige siden er frodig og grønn, her er det opplagt å gå en fottur på høyderyggen.

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Sør-Korea. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Paviljongen Hwangwonjeong i Gyeongbokgung-palasset - Reiser til Sør-Korea
Paviljongen Hwangwonjeong i Gyeongbokgung-palasset - Reiser til Sør-Korea
En dol hareubang (”steinbestefar”) på Jejuøya - Reiser til Sør-Korea
En dol hareubang (”steinbestefar”) på Jejuøya - Reiser til Sør-Korea
Palasset Donggung og dammen Wolji i Gyeongju - Reiser til Sør-Korea
Palasset Donggung og dammen Wolji i Gyeongju - Reiser til Sør-Korea
Tradisjonell koreansk arkitektur i Bukchon Hanok, Seoul - Reiser til Sør-Korea
Tradisjonell koreansk arkitektur i Bukchon Hanok, Seoul - Reiser til Sør-Korea
Reiseekspert Birgitte kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Sør-Korea

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Sør-Korea

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: