23 10 23 80
Mandag 9-15.30, Tirsdag - Torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Borneo

Borneo er verdens tredje største øy og har med sine utrolige naturopplevelser masse å by på for besøkende. Borneo er delt mellom de tre statene, Malaysia, Indonesia og Brunei. På Borneo finner du noen av verdens mest unike dyrearter, fineste fjell og frodigste regnskog. I tillegg er det store muligheter for en aktiv reise eller å slappe av på en av de fine sandstrendene. 

Lokalbefolkningen er gjestfri og imøtekommende overfor turister, og man har gode muligheter for å oppleve den lokale kulturen tett på. Det er også mange muligheter for å gå turer med erfarne guider, som gir dere muligheten til å oppleve alt fra seilturer i regnskogen, til gåturer i fjellene.

Borneo er en opplagt destinasjon for dere som liker å aktivisere dere. Her kan dere nemlig bli med ut å seile på Kinabatangan River, som er en lang og berømt elv, som snor seg gjennom den enestående regnskogen. Vi hjelper til med å finne en tur som passer deres behov, hvor dere sammen med en erfaren guide, får innblikk i livet i jungelen.

Dere kan også teste å gå opp Mount Kinabalu, som er en flott vulkan på 4.035 moh. Det er også populært å trekke til toppen, noe som kan gjøres på et par dager. Eller dere kan bruke et par dager på å gå turer i området.

Aper i Borneo

Borneo vil for mange være spesielt kjent for sine mange dyrearter, som ikke finnes noe annet sted på kloden. Spesielt aper som neseapen og orangutangen, står høyt på folks ønskeliste over "must sees" når de er på reise til Borneo.

På Borneo kan orangutanger ses i regnskogen, hvor de lever fritt og bor i trærne. Men arten har vært sterkt truet de siste årene, så det er også opprettet et rehabiliteringssenter på Sabah og Sarawak. Her kan dere være sikre på å møte apene på nært hold, og kanskje oppleve at de blir matet, mens man vet at dyrene her blir behandlet ordentlig og er tryggere enn de ville vært på egenhånd i regnskogen.

Vil man se etter orangutanger i regnskogen, kan man kjøpe en guidet tur. Dere kan enten bli med i båt, hvor dere også har mulighet til å se mange andre dyr og arter, eller gå tur til fots.

Neseapen kan oppleves i reservater, hvor de mer eller mindre lever fritt blant de besøkende og henger rundt i trærne. 

Borneo for de aktive

Som sagt, er Borneo et opplagt sted å besøke hvis dere vil være aktive på ferie. Dette stedet byr nemlig på rike muligheter for å bestige fjell av ulik vanskelighetsgrad og terreng. Mount Kinabalu er en populær destinasjon for mange, da utsikten herfra er helt utrolig, hvis været tillater det.

På en reise til Borneo, er det også andre muligheter for å bestige fjell i nærheten med en lavere vanskelighetsgrad, som blant annet Mount Trus Madi.

Utover fjellturer, er det også populært å trekke, snorkle eller rafte, hvis man virkelig vil utfordre seg selv og presse grenser. Vi kan også anbefale å sjekke ut noen av de mange tilgjengelige fotturene i området, slik at man best mulig kan utforske den fantastiske naturen i Borneo.

Den ville kulturen på Borneo

Hvis man gjerne vil inn under huden på den lokale kulturen på en reise til Borneo, kan man også velge å overnatte i et longhouse. Disse unike trehusene utmerker seg ved å stå på "stylter", og kan tradisjonelt huse opp til flere familier av den samme stammen i Sarawak-kulturen. Flere av dem har nå valgt å åpne opp sitt longhouse til besøkende, og man kan være så heldig å oppleve tradisjonell dans og mat her. 

Kota Kinabalu

På en reise til Borneo, kan man også utforske Borneos største by, Kota Kinabalu, som også har mange opplevelser å by på. Tar man også en kort tur ut av byen, kan man blant annet oppleve: 

  • Seilturer på elvene Klias og Kawa Kawa
  • Kulturlandsbyer med tradisjonell livsstil
  • Landsbyen Kundasang
  • Mountainbiking omkring Kota Kinabalu
  • Kajakkpadling på Serusup

Ellers kan man få følgende opplevelser i selve Kota Kinabalu:

  • Lokalt håndverk på det lokale market
  • The Floating City Mosque
  • The Art Attic i Lorong Dewan
  • En sykkeltur gjennom byen med en guide

Nasjonalparker og øyer på Borneo

Den vakre naturen på Borneo er helt klart en av de største grunnene til å reise hit. Nasjonalparker som Mulu National Park gir muligheten for å se helt unike steder, som regnskog og grotter, som man kan uforske i timevis. Mange velger også å seile på Kinabatangan-elven, hvor man har regnskogen rundt seg, med utsyn til både aper og andre dyr på turen.

Det ligger mange mindre øyer rundt Borneo, hvor man kan snorkle og slappe av på stranda. Her er det bare å lene seg tilbake og nyte tilværelsen på et av de mest spesielle stedene i hele verden - omringet av usedvanlig vakker natur.

Vi er alltid klare for å hjelpe til med å skreddersy drømmeferien deres til Borneo. Kontakt en av våre reiseeksperter, og start planleggingen.

Les mer om Asia her

Få mulighet til å se orangutanger på nært hold på Borneo
Få mulighet til å se orangutanger på nært hold på Borneo
Et tradisjonelt longhouse på Borneo
Et tradisjonelt longhouse på Borneo
Opplev regnskoven ovenfra på en walkway canopy tour utenfor Kota Kinabalu, Borneo
Opplev regnskoven ovenfra på en walkway canopy tour utenfor Kota Kinabalu, Borneo
På en reise til Borneo kan du komme tett på neseapene
På en reise til Borneo kan du komme tett på neseapene
Øya Redang utenfor Kota Kinabalu, Borneo er idell for en badeferie
Øya Redang utenfor Kota Kinabalu, Borneo er idell for en badeferie
Finn verdens største blomst på Borneo
Finn verdens største blomst på Borneo
Pygmeelefantene er en spesiell elefantart art som kun kan oppleves på en reise til Borneo
Pygmeelefantene er en spesiell elefantart art som kun kan oppleves på en reise til Borneo
Reiseekspert Antonio kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Asia

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Asia

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: