23 10 23 80
Mandag 9-15.30, Tirsdag - Torsdag 10-16, Fredag 10-15
Kontakt oss
Turen er dessverre ikke lenger tilgjengelig, men du kan finne lignende turer lenger ned på siden
23 10 23 80
Få et tilbud

Finn din reise

Vi finner reiser til deg...

Reiser til Kambodsja

Det er noe som virker helt fortryllende når du reiser til Kambodsja – dette sjarmerende landet som både huser en mørk historie, vennlige mennesker og fantastiske kulturelle opplevelser.  

Landet hvor buddhismen er den altoverskyggende religion ligger omkranset av Krâvanhfjellene i sørvest og Dângrêkfjellene i nord. Og tvers gjennom renner Mekongelva, som er en av Asias største elver. Nesten 40 % av landarealet er dekket av skog, både tett regnskog, løvskog, mangroveskog ved kysten og en frodig jungel fylt med palmer, bambus og høythengende lianer i de nordlige fjellområdene.

Ruinbyen og Angkor Wat

Dette inspirerende landet huser også et av verdens underverker, nemlig storslåtte Angkor Wat. Angkor Wat er det mest berømte tempelet i ruinbyen Angkor like nord for Siem Reap.

Angkor var sentrum for hele Khmer-kongeriket, som i sin tid var en meget avansert sivilisasjon. Angkor Wat ble bygget i det 12. århundre, under Khmer-rikets storhetstid, og er hele 1,6 km2 stort, noe som gjør det til verdens største religiøse monument. Antallet templer er enormt, men de største og viktigste er:

  • Angkor Wat, juvelen i tempelsamlingen.
  • Bayon-tempelet. Karakteristisk med de store ansiktene som ser ut mot de fire verdenshjørnene.
  • Ta Prohm. Kjent fra filmen Tomb Raider. Et sent utgravet tempel og karakteristisk med de enorme trerøttene som vokser voksen utenpå bygningene.
  • Preah Khan, som var et av de aller største tempelområdene i aktiv tid, med tusenvis av munker og prester.
  • Baphuon, nylig renovert tempel som var et av de viktigste under storhetstiden.
  • Phimeanakas, nær Royal Palace

Khmer-riket og krigshistorie

Khmer-riket og Angkor ble erobret av thai-folk på 1400-tallet, hvorpå borgerkriger og påfølgende okkupasjoner endte med avfolkning og et glemt og forlatt Angkor. Ruinbyen var gjemt og glemt langt inne i jungelen i flere århundrer før det nesten ved en tilfeldighet ble oppdaget på 1800-tallet, nesten oppslukt av vegetasjon.

Kambodsja var en del av kolonien Indokina inntil Japan tok over makten under 2.verdenskrig. Først i 1953 var landet uavhengig, noe som varte helt frem til den brutale borgerkrigen på 70-tallet, først med amerikansk og sør-vietnamesisk medvirkning, som bombet landet i et forsøk på å bekjempe Røde Khmer (kommunistene).

To millioner kambodsjanere ble drevet på flukt, og antall døde ble mange. Situasjonen ble ikke bedre da kommunisten Pol Pot og Røde Khmer endelig kom til makten i 1975 og beordret befolkningen ut av byene og i gang med rurale arbeidsprosjekter for å redde landet fra hungersnød.

Med stor støtte fra Kina tok de sterk avstand fra alt som ble regnet som vestlig, inkludert medisiner og bøker. Av en befolkning på 8 millioner anslås det at nærmere 2 millioner mennesker til slutt døde av sult, sykdom, overarbeid eller ved henrettelse, under Røde Khmers styre. I tillegg ble flere minoritetsgrupper regelrett utryddet.

Først i 1991 ble FNs fredsplan underskrevet av alle parter, og i 1993 ble landet gjenforent som monarki.

Phnom Penh og The Killing Fields

Utenfor Phnom Penh ligger også de kjente S21-fengselet og Choeng Ek Memorial, også kalt Killing Fields, hvor mange av Pol Pot-regimets ofre først ble torturert og deretter drept og begravet. Det er noen dystre severdigheter, men en viktig del av landets historie og et viktig vitnesbyrd om at folkemordet aldri må glemmes.

Men Kambodsja er også mer enn sin tragiske historie. Både hovedstaden Phnom Penh og Siem Reap er kaotiske men sjarmerende og spennende byer å besøke. Phnom Penh huser for eksempel en rekke gamle, vakre bygninger, og man burde få med seg Kongepalasset og nasjonalmuseet. Havnepromenaden byr også på mange koselige kafeer og restauranter. 

Den tropiske kystlinjen og Cardamom Mountains

Kambodsja har også en fantastisk kystlinje spekket med tropiske øyer, tilfeldige små fiskerlandsbyer og vakre strender som er mer uberørt enn de fleste andre i Sørøst-Asia. Litt inn i landet igjen Krâvanhfjellene eller Cardamom Mountains, som tilbyr en tropisk villmark og spennende dyreliv som sammen åpner for bærekraftig turisme og fantastiske eventyr!

Vi er alltid klare for å hjelpe deg med å skreddersy din drømmeferie i Kambodsja. Ta kontakt med en av våre reiseeksperter for å starte planleggingen.

Et av verdens underverker, Angkor Wat
Et av verdens underverker, Angkor Wat
Munk ved Angkor Wat
Munk ved Angkor Wat
De smilende ansiktene i Bayon-templet
De smilende ansiktene i Bayon-templet
Choeng Ek Memorial (Killing Fields)
Choeng Ek Memorial (Killing Fields)
Koh Rong Island med hvite strender
Koh Rong Island med hvite strender
Det fascinerende gatebildet i Siem Reap
Det fascinerende gatebildet i Siem Reap
Phnom Penh om kvelden
Phnom Penh om kvelden
Reiseekspert Antonio kan hjelpe deg å skreddersy din reise

Skreddersy reisen til Asia

Jeg kan hjelpe deg å skreddersy din reise til Asia

Alle priser er i NOK. Vi tar forbehold for prisendringer og trykkfeil.
Vis resultater for: